Petra Vojtková se vrátila k porodu: Bolest si nepamatuje!

Roman a Petra Vojtkovi se dočkali syna. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. prosince 2020 12:59

Je to měsíc, co se Roman a Petra Vojtkovi dočkali prvního společného potomka. Hrdá maminka se nyní vrátila ke své zkušenosti s porodem. Jak na něj s odstupem času zavzpomínala?

Petra Vojtková připomněla, že s manželem absolvovali kurz a ona měla porodní plán. „Z toho, co si pamatuju, když šlo opravdu do tuhého, je, že si tělo nepamatuje tu bolest. Takže kdo se, holky, bojíte, nebojte se,“ uvedla na instagramovém profilu.

„Vítala jsem každou vlnu a v mysli si povídala s Natíkem. Hlídala jsem každej cenťák a moc se těšila až budu rodit. Byla jsem celou dobu pozitivní, bez epiduralu a neřekla jediný sprostý slovo. To se fakt divím,“ přiznala herečka.

Pro svého muže měla jen slova chvály. „Mezitím jsem tak trochu rozmačkávala manžela, ale ten držel, jak bejk. Když začala kontrakce, byl u mě a pomáhal mi ulevit od bolesti tak, jak jsme měli nacvičeno z kurzu. Byl tam pro mě každou vteřinu. Myslím, že v závěru mi předal kus jeho síly a byli jsme v tom všichni tři spolu,“ svěřila se novopečená maminka.

Vojtková označila porod za neskutečnou životní zkoušku. „Ten pocit, mít Nathaniela v náručí, mi už nikdo nevezme. Jeho první pohled. Přisátí se k prsu… ach, dojímá mě, když to píšu. Miluju, jak je na mě závislý. Že mě bytostně potřebuje, já jeho a my Romana. Jsem šťastná, že jsme zdraví, protože vím, že to není samozřejmost. Je to překrásné,“ dodala.

Témata: Petra Vraspírová