Drsné přiznání Miroslava Šimůnka: Kvůli lékům skončil na psychiatrii! Skoro nemohl chodit!

Miroslav Šimůnek

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. prosince 2020 21:50

Herec a moderátor Miroslav Šimůnek (42) prozradil, že se nechal zavřít do psychiatrické léčebny! Důvodem byla jeho závislost na lécích na spaní, které užíval dlouhých 10 let!

Šimůnek přiznal, že právě vylezl z brněnské psychiatrické léčebny, kde se léčil kvůli závislosti na lécích. „Těžká zavilost na práškách po deseti letech užívání,“ přiznal v pořadu Face2Face na Televizi Seznam. Začalo to prý nenápadně – půlkou tabletky na spaní. Ve finále už jich bral až třicet.

Teď upozorňuje, že do takové fáze se může dostat každý, i proto varuje před užíváním prášků na spaní. Ty podle něj totiž bere řada lidí, aniž si uvědomuje, jak to může skončit. Rozhodl se proto o všem veřejně mluvit a na problém upozornit.

Přiznal také, že před nástupem na léčbu už nemohl pořádně dýchat ani chodit. Navíc se na práci dokázal soustředit jen asi 3 až 4 hodiny denně. Před několika lety dokonce dvakrát zkolaboval.

Za vše mohlo pracovní vytížení. „Přijel jsem z představení třeba ve tři hodiny ráno. V šest ráno už byl zase nástup na natáčení seriálu. Celý den se točilo a večer jsem pak několikrát týdně natáčel třeba TopStar,“ prozradil s odkazem na pořad, který v minulosti moderoval. A protože měl od mládí problémy s usínáním, začal brát léky, aby se vůbec nějak vyspal. Nakonec se ale dostal do fáze, kdy už byl jeho život v ohrožení.

Do léčebny se prý dostal díky zásahu přátel, kteří mu velmi pomohli. Právě oni ho přesvědčili, že se musí léčit, aby mohl zase normálně žít. „Viděli na mně, že jsem se do léčebny dostal za minutu dvanáct, což přiznali i doktoři,“ přiznává při pohledu zpět Šimůnek.

V nemocnici strávil přesně měsíc a týden, teď je podle svých slov už čistý. Sám říká, že recidiva u něj už nehrozí. Štěstí měl i v tom, že léky na něm nezanechaly fyzické následky, v nemocnici mu prý kontrolovali srdce, ale i třeba míchu.

K věci se ještě vrátil na sociálních sítích. Rok 2020 pak označil za rok zlomu pro mnohé. „Rok zlomu i pro mne. Našel jsem motivaci a vůli změnit se, kousnout se a udělat něco se svým životem. Po tvrdé práci a díky podpoře se to podařilo a můžu do roku 2021 vstoupit s čistým štítem a obrovskou chutí,“ přiznal herec a moderátor, který se proslavil díky pohádce Z pekla štěstí.

Podpory se mu dostalo nejen od přátel, ale i od fanoušků. „Čekal jsem různé reakce, myslel jsem si, že jsem na vše připraven, ale nebylo tomu tak. Taková vlna podpory a přátelství mne naprosto smetla... Velice si vážím všech Vašich milých a povzbudivých slov podpory a věřte, že je neberu jako samozřejmost... S pokorou Vám děkuji, že mám kolem sebe takové lidi...“ poděkoval příznivcům prostřednictvím facebooku.

Témata: Miroslav Šimůnek léky