Petr Janda žebral na náměstí! Peníze mu dala Bohdalová i Dejdar!

Petr Janda 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

20. prosince 2020 15:14 | Aktualizováno: 22. prosince 2020 15:46

Zpěvák a skladatel Petr Janda jako žebrající muzikant na lavičce na Václavském náměstí v centru Prahy natáčel videoklip k písni Nemám páru z alba Kaťata kapely Olympic.

Zarostlému hudebníkovi v ošuntělých šatech a klobouku do futrálu od kytary házeli peníze známí umělci jako Jiřina Bohdalová, Martin Dejdar, Aleš Háma, Petr Kolář nebo Jandova dcera Marta. Na začátku příštího roku vzniknou dotáčky s celou kapelou a klip, jehož režisérem i scenáristou je sám Janda, by se měl objevit v únoru příštího roku.

Mezi účinkujícími v klipu je také Michal Malátný z kapely Chinaski, který na desku Kaťata napsal text písně Ach... "Olympic byl jedním z důvodů, proč jsem před lety založil kapelu. Ale že Petr Janda jednou bude zpívat můj text, to je asi více než splněný sen. Takže jsem šťastný, že tady můžu být," řekl ČTK Malátný.

Herec Dejdar během natáčení kreacemi s červenou kytarou připomněl svoji roli Bejbyho ve filmu Šakalí léta. Mezi účinkujícími v klipu byl také fotbalista Antonín Panenka, kterého s Jandou pojí společná k láska k týmu Bohemians. "Petr (Janda) má na tribuně sedačku za mnou a když dá Bohemka gól, vždycky mě kopne do zad," podotkl autor slavného gólu z bělehradského finále mistrovství Evropy.

Témata: Petr Janda