Marek Eben má strach: Zavřel se doma a téměř nevychází!

Marek Eben - Udílení Českého lva - Dvořákova síň.

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. prosince 2020 16:55

Moderátor Marek Eben (62) téměř nevychází z domu! Kvůli manželce Markétě (60) a mamince Šárce (92), které patří do ohrožené skupiny, se vánoční svátky rozhodl kvůli koronaviru prožít v ústraní!

Marek Eben patří k oblíbeným moderátorům a tak by o práci jistě ani před Vánocemi neměl nouzi. On se ale rozhodl, že se raději bude držet stranou od lidí! Důvodem je koronavirus. Průvodce oblíbeným pořadem StarDance nemá ani tak strach o sebe, ale především o dvě nejdůležitější ženy ve svém životě!

Maminku Šárku i manželku Markétu, která je na vozíku kvůli cévní mozkové příhodě prodělané před více než třiceti lety, by mohl koronavirus ohrozit i na životě, což si Eben dobře uvědomuje.

„Snažíme se nepanikařit. Ale protože moje manželka patří do ohrožené skupiny, vzhledem ke svému handicapu, a moje maminka rovněž, tak se snažíme rizikům epidemie nechodit moc naproti,“ přiznal pro web Život v Česku.

Prozradil také, že teď tráví čas v malé vesnici u Karlových Varů, kde se moc lidí nepohybuje. Kvůli koronaviru ho tak čekají klidné svátky. A pokud bude situace příznivá, stráví je i s maminkou Šárkou. Nikdo jiný prý ale u nich nebude.

„Žádné velké setkávání a večírky v plánu nemáme, letos určitě ne. Budou to u nás takové Vánoce s příležitostí zamyšlení o podstatě Vánoc,“ prozradil Eben. To, že stráví Vánoce v klidu a ústraní mu ale příliš nevadí.

Moderátor rozhodně nepatří mezi žádné bouřliváky a vymetače všemožných party a ani na svátky se nijak speciálně nepřipravuje. „Nejsme zběsilí 'slaviči' svátků, že bychom museli držet všechny vánoční zvyky,“ přiznal moderátor.

Témata: Marek Eben Vánoce Koronavirus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)