Tereza Kerndlová a zákeřná nemoc: Slova plná naděje!

Tereza Kerndlová s maminkou 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. prosince 2020 11:29 | Aktualizováno: 15. prosince 2020 21:56

Tereza Kerndlová (34) strávila předposlední adventní neděli doma s rodiči. I když její mamince opět diagnostikovali rakovinu, zpěvačka má přece jen jednu pozitivní zprávu!

Jsou to už dva měsíce, kdy Tereza Kerndlová prozradila smutnou zprávu - její maminka Milada se opět potýká s rakovinou! Tahle nemoc je strašákem doslova pro celou její rodinu. Onkologickou léčbu za sebou už má i její tatínek, zpěvák Ladislav Kerndl.

I sama Tereza si od doktorů před dvěma lety vyslechla nepříjemnou zprávu. Problémy se ukázaly při pravidelné preventivní prohlídce, která odhalila nález na děložním čípku.

„Následně jsem si prošla dalším vyšetřením a především biopsií, abych pak po dlouhých čtrnácti dnech v telefonu slyšela negativní zprávu, kterou jsem si nechtěla v době čekání na výsledky připustit. Kvůli tomu, že šlo v mém případě o nejvyšší stupeň těžkého přednádorového stavu, budu už vždycky pod drobnohledem, ale jsem v pořádku,“ prozradila tehdy.

Díky prevenci lékaři rakovinné bujení podchytili hned v zárodku, přesto však musela zpěvačka podstoupit operaci děložního čípku. I díky této své životní zkušenosti opakovaně apelovala na všechny, aby nepodceňovali prevenci!

Není tedy divu, že se teď mladá zpěvačka raduje z každé byť jen trochu dobré zprávy! S jednou takovou se teď podělila i na instagramu. „Mamka skončila ozařování. Část léčby je u konce a bude líp,“ věří Tereza, které třetí adventní neděli strávila právě doma s maminkou.

Témata: Tereza Kerndlová