Marek Eben: Tajemství jeho dobré pověsti ODHALENO!

Marek Eben - Udílení Českého lva - Dvořákova síň. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. prosince 2020 11:55

Marek Eben má jako moderátor velice dobrou pověst, na čemž mají svůj podíl i jeho spolupracovníci. Jedna z jeho kolegyň totiž prozradila, jak na společně strávené chvíle při práci vzpomíná.

Když dnes zazní jméno Marka Ebena, mnoho lidí si vedle něj hned představí jeho hereckou kolegyni Terezu Kostkovou. Oba jsou spolu neodmyslitelně spjatí díky letitému angažmá v taneční show StarDance.

Starší generace televizních diváků si však na známého gentlemana jistě vzpomenou i v rámci jiné moderátorské dvojice. Před lety totiž uváděl jeden televizní pořad s nynější moderátorkou zpravodajství televize CNN Prima News.

Řeč je o Kláře Doležalové, která na to nedávno zavzpomínala. Byla to prý tehdy velká moderátorská škola. „Takhle to nazývám všude, kde se mne na Marka ptali. ‚Anežka‘ všeobecně byla tou nejlepší školou,“ uvedla v rozhovoru pro týdeník Tina.

Šlo o zábavní soutěžní pořad o české historii O poklad Anežky České, který Česká televize vysílala v letech 1993 až 2003. Doležalová v něm Ebenovi úspěšně asistovala.

Témata: Marek Eben Klára Doležalová