Překvapivé oznámení: Daniela Písařovicová po 16 letech končí v ČT!

Daniela Písařovicová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. prosince 2020 16:06

Česká televize dnes zcela nečekaně oznámila, že v jejích řadách končí jedna z výrazných tváří zpravodajství. Moderátorka Událostí Daniela Písařovicová se rozhodla, že s koncem roku Kavčí hory opustí.

Výkladní skříní zpravodajství České televize je samozřejmě hlavní zpravodajská relace Události. Tu již před časem opustila Světlana Witowská, kterou mohou diváci dál vídat alespoň v Interview ČT24. Dnes odpoledne byl na sociálních sítích oznámen další odchod.

Po šestnácti letech veřejnoprávní služby v lednu televizi opustí Daniela Písařovicová, která zveřejnila krátký vzkaz. V něm poděkovala ČT za to, že se mohla posouvat a učit novým věcem. Kolegům popřála hodně štěstí v dalším vysílání.

Hodně štěstí, Danielo! Po 16 letech se s @CzechTV rozhodla rozloučit Daniela Písařovicová. Začínala v ekonomické redakci ČT24 a postupně se stala moderátorkou Událostí i UK. Byla skvělá. A bude dál, ať bude dělat cokoli. Od ledna na ČT bez Daniely. Díky za všechny Tvoje zprávy! pic.twitter.com/AuoHK3NrAu

— Česká televize (@CzechTV) December 11, 2020

„Nebylo to snadné rozhodování. Ale cítím, že pro mě teď nastal čas na změnu. Na zvolnění a na to, abych se učila zase nové věci,“ uvedla v prohlášení Písařovicová, která si svého času k moderování zpravodajství přidala i účast v taneční show StarDance.

Zatím není jasné, zdali bude televize hledat za končící moderátorku nějakou náhradu. Už po konci Witovské ale do hlavní relace přibyly dvě nové tváře – Linda Bartošová a Jana Peroutková.

Témata: Daniela Písařovicová