Jiří Bartoška nahrazen jinou hvězdou: Filmaři řekli, s čím počítají!

Jiří Bartoška 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. prosince 2020 21:40

Jiří Bartoška měl v těchto dnech natáčet film, kvůli zdravotním problémům ale musel být narychlo nahrazen, a to doslova jinou hvězdou. Tvůrci nyní prozradili, s čím mohou před kamerou počítat.

Tvůrcům komedie Přání Ježíškovi se stala jedna velká nepříjemnost hned v úvodu. Kvůli náhlé zdravotní indispozici museli přestat počítat s Jiřím Bartoškou. Sehnali si ovšem úplně jinou hvězdu, která je nebude nic stát.

Zvláštní astronomický úkaz známý jako Betlémská hvězda je letos v prosinci viditelný poprvé od roku 1226. Podle biblické tradice předcházel narození Ježíška, a tak se filmaři rozhodli použít tento jev i ve filmu. „Chceme, aby i přání diváků došla naplnění. Naším přáním je film dotočit,“ vysvětlil producent snímku Adam Dvořák.

Romantickou komedii natáčí tvůrci zejména v Brně a Praze od poloviny listopadu. Do svého plánu nyní zahrnuli i pozorování oblohy. „Planety Jupiter a Saturn jsou od začátku prosince vidět jako dva zářící body na obloze hned po západu slunce a až do 21. prosince se k sobě budou přibližovat tak, jako se to už téměř osm set let nestalo. A to přece musíme mít ve filmu,“ uvedl.

„Naposledy byl tento jev vidět v roce 1226 a bude zase za dalších šedesát,“ upřesnil producent Adam Dvořák. „A pokud se divákům nepoštěstí vidět Betlémskou hvězdu letos, nemusí zoufat. Na konci listopadu 2021 ji uvidí v kinech,“ dodal.

Témata: Jiří Bartoška