Petra Vojtková o využití placenty: Nejdřív to nechtěla, teď zní nadšeně!

Manželé Vojtkovi se připravují na miminko. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. prosince 2020 10:42

Před lety se u nás nic takového neřešilo, dnes se kolem využití placenty po porodu vede diskuze. Svým příspěvkem do ní v těchto dnech přispěla Petra Vojtková, které se nedávno narodil chlapec.

Před lety se něco takového vůbec neřešila, dnes už je to poměrně časté téma. Právě proto se nejspíš novopečená maminka Petra Vojtková rozhodla fanynkám na sociálních sítích přiznat, jak naložila po porodu s placentou.

Manželka známého herce připustila, že se zprvu ošívala. „Nejdříve jsem se docela eklovala. Čím blíž jsem byla porodu a informovala se, zjistila jsem, jak úžasný orgán to je,“ svěřila se maminka malého Nathaniela.

Nakonec podle jejích slov placentu využili na sto procent. Co konkrétně z toho bude? „Část jsme poslali do Německa na výrobu homeopatik, které může užívat kdokoliv z přímé linie otce i matky. Takže i já, Naty, Roman či jeho děti,“ konstatovala.

Vojtková připomněla, že je možné také placentu zpracovat do pilulek. „Ty zobu v šestinedělí. Tělo hezky regeneruje, mám energii, nemám deprese, kojím... Dále jsme si vyrobili tinkturu z pupečníku i placenty. Ta vydrží desítky let. A raději máme i zamrazený kousek, kdyby cokoliv,“ dodala.

Témata: Petra Vraspírová