Ester Janečková: Po skonu matky další rána osudu!

Ester Janečková 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. prosince 2020 9:20

Vánoce jsou svátky klidu a míru, ale Ester Janečková si letos období, které jim bezprostředně předchází, moc neužívá. Po nedávném úmrtí její maminky přišla totiž další nepříjemná věc.

Ester Janečková, která v pořadu Pošta pro tebe mnohdy pomáhá lidem zvládat těžké životní chvíle, k nimž dochází před kamerami ve studiu, nyní sama prožívá smutné životní období. Co se všechno v posledních dnech seběhlo?

Známá moderátorka především oplakává smrt maminky. V pátek ve věku 84 let zemřela literární historička a mluvčí Charty 77 Marie Rút Křížková, která se zásadní měrou zasloužila o vydání díla básníka Jiřího Ortena, věnovala se také literární tvorbě v terezínském ghettu.

Janečkovou to zastihlo v době příprav na každoroční adventní koncerty, které vznikají pro veřejnoprávní televizi, jejíž neodmyslitelnou součástí už roky je. Tentokrát se ale budou muset obejít bez ní.

Podle pondělních informací webu blesk.cz totiž Janečková onemocněla covidem-19. Česká televize serveru potvrdila, že ze zdravotních důvodů přebírá moderování koncertů její kolegyně Martina Vrbová Hynková.

Témata: Ester Janečková