Ondřej Brzobohatý prozradil: Komu bude patřit nový sing?

Ondřej Brzobohatý 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

6. prosince 2020 17:33

Skladatel a zpěvák Ondřej Gregor Brzobohatý dnes na pražské Kampě natáčel videoklip ke své nové písni Myšlenky Johna Lennona, která je poklonou legendárnímu muzikantovi.

Pocta členovi Beatles, který se proslavil i sólovými nahrávkami z období po rozpadu skupiny, vznikala u známé Lennonovy zdi. Od tragického úmrtí Lennona 8. prosince uplyne 40 let. Klip v režii Tomáše Krejčího bude mít v ten den premiéru.

"Na filozofii Johna Lennona se mi líbí jeho britský 'montypythonovský' humor. Je v tom určitý nadhled a nadsázka, nikdy se nebral úplně vážně, ale zároveň jsou všechny jeho citáty a moudré filozofie určitým způsobem dost seriózní, takže se to dá aplikovat na současný život. Je to nadčasové," řekl ČTK Brzobohatý. "Je fajn, že tahle písnička vznikne. Třeba se mladší generace, která se k té písni třeba skrze youtube dostane, pak dostane k myšlenkám Johna Lennona," dodal.

Hudební produkce písně se ujal producent Dalibor Cidlinský a jeho aranžmá také chvílemi odkazuje na typický zvuk Lennonových skladeb, avšak v současnějším pojetí. Slova písně ponesou Lennonův přímý otisk. "Text je inspirován citáty Johna Lennona, z nichž ve mně asi nejvíc rezonuje 'Čas, jehož marnění sis užil, není ztracený'. Je v něm svoboda a odpoutání se od diktátu našeho svědomí, u kterého to většinou dá největší práci, než se vyzuje z dětských bačkůrek," podotkl Brzobohatý.

Témata: Ondřej Brzobohatý