Naštval se a utekl? Miroslav Krobot takhle odešel z předávání Českých lvů!

Miroslav Krobot 11

Autor: Hrušková, stars24.cz

12. března 2018 11:07

Tentokrát to nebyla Popelka, která opustila galavečer předčasně, ale režisér Miroslav Krobot. Chvilku po ukončení televizního vysílá už prchal i se svojí ženou pryč z pražského Rudolfina. Co bylo důvodem nikdo netuší, avšak jeho výraz mluvil dost jasně. Něco ho vytočilo?

Režisér je autorem, letos nominovaného, filmu Kvarteto. Snímek pojednává o vztazích v kapele. Podle autora je kapela pro muzikanta, jako jeho druhá rodina. I s ní člověk zažívá příjemné i nepříjemné okamžiky, nečekané dobrodružství, ale i štěstí.

Snímek Kvarteto byl mezi nominovanými filmy na cenu Český lev 2018. Bohužel nevyhrál ani jednu sošku a i to mohlo stát za nepříjemným výrazem režiséra filmu. Jeho film porazila Bába z ledu na plné čáře. Oba snímky Kvarteto a Bába z ledu mají společné to, že jejich scénáře napsali samotní režiséři a to víc Miroslav Krobot a Bohdan Sláma stáli o vítězství. 

Miroslav Krobot podle všeho měl již dost Akademie filmového umění, která letošní udílení opět orientovala pouze na jedno dílo. Stejně jako minulý rok, kdy vyhrál většinu cen film Masaryk, který byl poměrně nový a tudíž ho v té době nevidělo ještě ani mnoho lidí. Letos ovládla udílení cen Český lev Bába z ledu.

Ať už byl jeho důvod jakýkoliv, není povinností zůstávat i na závěrečný večírek. Mohlo jít také jen o nechuť nebo únavu. Každopádně Miroslav Krobot udělal určitě radost hodně lidem, kterým se film líbil a to je důležitější než jakákoliv cena.

Témata: Miroslav Krobot Český lev