Hana Maciuchová slaví 75. narozeniny: Z Ulice zmizela, co dnes dělá?

Hana Maciuchová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

29. listopadu 2020 21:52

Dnešní oslavenkyní z řad slavných je Hana Maciuchová, která slaví 75. narozeniny. I když zmizela z nekonečné Ulice, i v době koronaviru je aktivní. Co přichystala na konec roku?

Šarmantní herečka Hana Maciuchová, která se narodila 29. listopadu 1945 ve Šternberku u Olomouce, má na kontě nespočet divadelních, televizních i filmových rolí. Diváci si ji oblíbili třeba jako copatou Aničku z Krkonošských pohádek nebo noblesní Miriam, středoškolskou učitelku z Ulice.

Náročný svět každodenního seriálu ale už před lety opustila a před kamerou se objevuje jen vzácně. Diváci ji ale stále mohou vídat naživo v divadle.

"Jsem ve věku, kdy si mohu svůj čas dirigovat sama... Bohužel teď se spousta práce dělá ve velmi vypjatém čase, tak se určitým věcem vyhýbám a neberu je. Mám pouze divadlo," svěřila se před časem v novinách herečka, která už skoro půlstoletí patří k oporám souboru Divadla na Vinohradech.

Hostuje ale i na jiných scénách a na konec letošního roku připravila pro kostel svatého Šimona a Judy dva koncerty se svým vrstevníkem, kytarovým virtuosem Štěpánem Rakem.

Témata: Hana Maciuchová