Ivan Mládek: Jak vzpomíná na svého zesnulého kamaráda?

Ivan Mládek 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. listopadu 2020 16:36

Jak stars24.cz již informoval, ve věku 79 let zemřel kapelník, kytarista a zpěvák František Prošek. Zpěvák Ivan Mládek, který se o smutnou informaci podělil s fanoušky, zavzpomínal na to, jak Prošek hostoval v jeho kapele.

Mládek se na sociální síti svěřil, že svou pouť muzikantským světem nikdy nepoznal tak skromného, spolehlivého a hlavně věčně optimisticky naladěného muzikanta.

"I když měl Franta svou zavedenou koncepci, na koncertech mi umožňoval poněkud vybočovat a testovat si své první dadaistické zábavné texty a písničky," vzpomíná Mládek.

Prošek kromě jiného hostoval v Mládkově kapele. "Když jsem později založil Banjo Band, stal se František Prošek na čas členem jeho první formace a přispěl také do našeho repertoáru některými svými písničkovými texty, které dodnes provozujeme, například písní Když je v Praze hic," popisuje hudebník.

"Byl jsem rád, když se Franta před několika lety do Banjo Bandu vrátil, škoda, že nám tak brzo a nečekaně dal definitivního padáka. Bude nám citelně chybět," dodal.

Témata: Ivan Mládek