Vladimír Kořen zvažuje, co bude dál: Velkolepý návrat?!

Vladimír Kořen 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. listopadu 2020 12:20

Vladimír Kořen z České televize v podstatě nikdy tak úplně neodešel, v posledních letech se ale na plný úvazek věnoval komunální politice. Teď se v ní však rozhodl skončit. Jaké jsou jeho další plány?

Vladimíra Kořena zná naprostá většina Čechů z televizní obrazovky, kde se dnes realizuje jako moderátor naučného pořadu Zázraky přírody. Pro téměř 16 tisíc obyvatel středočeských Říčan je především starostou.

Jak vás ale stars24.cz v tomto týdnu již informoval, šestačtyřicetiletý rodák z Teplic se rozhodl po deseti letech na funkci rezignovat. Pro vybraná média potvrdil, že končí hlavně kvůli sporu o převod bytů. Roli však sehrála i jistá únava.

Redakci serveru novinky.cz Kořen naznačil, že je ve hře návrat do zpravodajské redakce České televize. Kolem veřejnoprávní instituce je přitom v posledních dnech také velmi rušno.

Kořen v minulosti uváděl pořady o vědě, které jsou však nyní doménou redakce kolem populárního moderátora Daniela Stacha. Je tedy otázkou, jaká by v případě trvalého angažmá na Kavčích horách byla jeho role.

Témata: Vladimír Kořen