Aneta Langerová: Netradiční oslava narozenin!

Aneta Langerová 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

25. listopadu 2020 20:50

Aneta Langerová vydá nové studiové album 26. listopadu v den svých 34. narozenin. Nahrávka s názvem Dvě slunce opět vznikala ve spolupráci s klavíristou, spoluautorem a producentem Jakubem Zitkem.

Písní Tam kam přispěla Dorota Barová, která zhudebnila text Tomáše Tajchnera. Albu předcházely singly Bílý Den a titulní Dvě slunce, ke kterým vznikly videoklipy. "Jejich scénáře a režie se ujal Zdeněk Suchý, kterého jsme náhodou potkali v době natáčení singlu Bílý den na ulici," řekla v rozhovoru s ČTK Langerová.

"Takřka nám přišel pod ruku. Hned nás napadlo, že by měl natáčet právě Bílý den, protože má humor a nadhled a dokáže ty věci udělat čistě. V písni je i mužské téma, tak jsem si říkala, že by režisérem měl být muž," uvedla zpěvačka a skladatelka.

V hlavní roli videoklipu Dvě slunce herečka Anna Fialová. Ve videoklipu Bílý den se zase představil herec Miloslav Mejzlík. "Zdeněk (Suchý) při poslechu desky pochopil, že jde o nějaký vnitřní prostor, výchozí bod, ze které my všichni jako lidé vycházíme. V tom vnitřním prostoru se každý musí upevnit, aby byl schopen vyjít ven. V klipech jsou starší muž a mladá žena a každý si v nicotě hledá to, co je pro něj důležité. Líbilo se mi, že režisér nevnucuje lidem nějaký názor, ale nechává je, aby se v klipech našli svoje témata," podotkla Langerová.

Témata: Aneta Langerová