Zemřela Kamila Moučková (†92): Mrazivá slova o čekání na smrt!

Kamila Moučková, foto: Zuzana Páchová 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. listopadu 2020 13:23

Kamila Moučková nás navždy opustila, a to s klidným srdcem, že odchází s čístým štítem. V jejím případě o nějakém čekání na smrt nemůže být řeč, přesto na toto téma pronesla mrazivá slova. Komu je adresovala?

Česko dál oplakává velkou ztrátu, která přišla s pondělním odchodem Kamily Moučkové (†92). Legendární televizní hlasatelka se dožila úctyhodného věku a snažila se být soběstačná, i když se bez nějaké pomoci neobešla.

Rozhodně si však neuměla představit život v zařízení sociálních služeb. „Kupodivu se nestýkám se svými vrstevníky, raději jsem s těmi mladšími,“ prozradila před lety v pořadu Dopoledne s Dvojkou svůj recept na dlouhověkost.

„Asi to bude znít divně, ale já si opravdu nepřipadám, že jsem stejně stará jako ti staříci, které potkávám v domovech důchodců. Vždy jim říkám, že nemají jen krmit holuby a čekat na smrt,“ vysvětlovala Moučková.

Sama bilancovala svůj život již pár let před smrtí následovně. „Když se ohlédnu za svým životem, tak tam mám čisto. Nikoho jsem vědomě nepodvedla a ani neublížila. A to je báječný pocit,“ konstatovala.

Témata: Kamila Moučková