Hrůza zvítězil v anketě Žebřík. Průserem roku je Český slavík!

Michal Hrůza (zpěvák) 8

Autor: ČTK, stars24.cz

9. března 2018 23:06

Michal Hrůza zvítězil v kategorii zpěváků v anketě Žebřík. Filmem roku je podle hlasujících fanoušků dokument Ewa Farna 10: Neznámá známá režiséra Martina Linharta. Za nejlepší videoklip roku 2017 vybrali Hrůzův klip Polárka.

Za 'největší průser' hlasující označili loňskou anketu Český slavík, kterou provázely dohady kolem počtu hlasů pro kapelu Ortel. Výsledky dnes organizátoři vyhlásili v plzeňském kulturním centru DEPO2015 na oslavě 25 let hudebních cen Žebřík.

"Máme radost z výsledků ankety, v níž se kromě zavedených jmen výrazně prosadili i mladí interpreti a neokoukané kapely," komentoval letošní ročník ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

V kategorii zpěváků obsadili další místa loňský vítěz Tomáš Klus a David Stypka. Mezi filmy ještě získaly nominace Po strništi bos a Milada. Za další 'průsery roku' hlasující považovali kapelu Ortel a vládu ČR.

Mezi koncertními účinkujícími se dnes večer vystřídali například Olympik, Wohnout, Lenny a Honza Křížek. Pořadatelé dnes celkem předají 28 cen v devíti kategoriích. Dalšími nominovanými jsou například Anna K., Žofie Dařbujánová, Dymytry, Divokej Bill nebo Ewa Farna. Hodinový záznam z finálového večera moderovaného Tomášem Hanákem a Jitkou Schneiderovou odvysílá 18. března Prima Cool.

Témata: Michal Hrůza (zpěvák) Žebřík Music Award Český slavík