Ostrý spor českých hereček kvůli rasismu: Vygoogli si, co dělali otrokům!

Alena Doláková 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. listopadu 2020 11:15

České herečky přišli o možnost seberealizace na divadelní scéně, a tak mají více času na vzájemné pošťuchování. V posledních hodinách baví lidi konflikt mezi Alenou Dolákovou a Evou Burešovou.

Eva Burešová vyslovila v podcastu U Kulatého stolu poměrně kontroverzní názor, že „bílá rasa začíná být utlačovaná“, a to i na základě zkušenosti ze show Tvoje tvář má známý hlas. To nenechalo v klidu některé její kolegyně.

Alena Doláková se do ní pustila ve svém komediálním okénku na instagramu. „Já jako nechápu, proč nejrůznější odborníci na světové problémy typu koronavirus nebo globální oteplování nenásledují slova Evy Burešové, že je v lidech potřeba probouzet lásku, ne boj,“ spustila.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Alena Dolakova (@alena.dolakova)

Herečka známá především z pohádky Tři bratři si nebrala servítky. „Vždyť láska přece všechno vyléčí, láska je. Ezoherečky by měly ovládnout tento svět, aby se svět nemusel zabývat fakty,“ řekla v nadsázce.

„Faktem totiž je, že pokud si Salvatore myslí, že utlačování je to, že si v rámci Tvoje tvář má známý hlas nemůže napatlat obličej krémem na boty, jak to dřív dělali bílí otrokáři, než šli zlynčovat svoje černé otroky, pak by si to měla vygooglovat,“ uzavřela Doláková své video.

Témata: Alena Doláková Eva Burešová