Matěj Ruppert překvapil! Takhle si rýpl do komunistů, Babiše a Zemana!

Matěj Ruppert 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. listopadu 2020 21:40

Provokativní klip skupiny Monkey Business a lídra Matěje Rupperta k písni Do It! (If You Don't Have Any Children) z nového alba Freedom on Sale je reakcí na na dobu, která se nelepší. Klip, v němž postava ztvárněná Jiřím Langmajerem po zhlédnutí televizního projevu Andreje Babiše, prezidenta Miloše Zemana a lídra komunistů Vojtěcha Filipa vezme do ruky pušku se zaměřovačem, nechce nabádat k násilí.

Monkey Business patří mezi nejúspěšnější české kapely nového tisíciletí. Jsou držitelé ocenění Kapela roku 2018 v Cenách Anděl i v hudební anketě Žebřík. Skupinu založil multiinstrumentalista a producent Roman Holý. V šestičlenné mužské části skupiny nikdy neřešili žádnou personální změnu. Tvoří ji Matěj Ruppert (zpěv), Roman Holý (klávesy, zpěv), Ondřej Brousek (klávesy), Pavel Mrázek (baskytara), Oldřich Krejčoves (kytara) a Martin Houdek (bicí). Debutové album Why Be In When You Could Be Out vyšlo v roce 2000.

Na deskách Monkey Business se vždy objevovali zajímaví hosté. V minulosti to byli Marta Kubišová, americká písničkářka Joan Baezová, člen britské skupiny Freak Power Ashley Slater nebo Glenn Hughes známý z účinkování v Deep Purple. Tentokrát mimo jiných ve skladbě Chaos Is the Key rapuje Dan McCafferty známý z kapely Nazareth a opět nechybí hammondy českého klávesisty žijícího v New Yorku Ondřeje Pivce.

Témata: Skupina Monkey Bussines Matěj Ruppert