Eva Herzigová slaví pětačtyřicetiny! Pomněnkové oči, sexy tělo... Podívejte se na její slavné okamžiky

Eva Herzigová 23

Autor: stars24.cz

9. března 2018 9:16

Slavná česká modelka a herečka Eva Herzigová oslaví 10. března pětačtyřicetiny. Svět modelingu dobyla jasné pomněnkovými očima, zajímavým obličejem a dokonalým tělem.

Proslavila ji ale především reklamní kampaň na podprsenku Wonderbra. Partnerem této neteře manželky zesnulého hokejového trenéra Ivana Hlinky je turínský podnikatel Gregorio Marsiaj, se kterým má tři syny.

Hvězdnou kariéru dcery sekretářky a elektrikáře z Litvínova, která se v mládí věnovala zejména sportu, odstartovala v roce 1989 náhoda. Tehdy šestnáctiletá Eva se v Praze zúčastnila soutěže pro mladé krásky, kterou pořádala francouzská modelingová agentura. Zvítězila a za pár měsíců se již stěhovala do Paříže, hlavního města módy.

Téměř ze dne na den se stala hvězdou mezinárodního formátu, když v reklamní kampani značky Guess vystřídala slavnou modelku Claudii Schifferovou. Na úplný vrchol se však vyšvihla díky kampani na zázračnou podprsenku firmy Wonderbra. Poté se objevila i ve slavném kalendáři Pirelli, účastnila se přehlídek či kampaní módních velikánů jako Christian Dior, Chanel, Givenchy, Versace či Laura Biagiotti, v roce 2004 pózovala nahá pro časopis Playboy. Na stříbrné plátno se vrátila v roce 2014, kdy hrála hlavní rolu ve filmu Pohádkář, o dva roky později se objevila ve filmu Masaryk, kde hrál jednu přítelkyni Jana Masaryka.

V roce 1996 provdala za bubeníka skupiny Bon Jovi Tika Torrese, se kterým se ale brzy rozvedla. Od roku 2001 žije s podnikatelem Marsiajem.

Na udržení krásy má tato doporučení: "Nikdy se příliš neslunit, pít hodně vody, odpočívat a mít pocit lásky".

Témata: Eva Herzigová