Královna Alžběta v šoku: Média panovnici zaživa pohřbila!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

18. listopadu 2020 15:37

Královna Alžběta dělá všechno možné, aby se nenakazila novým koronavirem, který by ji teoreticky mohl připravit o život. Přesto se v těchto dnech v médiích objevily texty naznačující její úmrtí. Co se stalo?

Královna Alžběta letos oslavila již 94. narozeniny, a tak není divu, že se občas objeví proroctví, že už tady s námi dlouho nebude. Tentokrát ji ale opravdu „pohřbili“, zpráva o její smrti se objevila na renomovaných internetových stránkách.

Francouzská rozhlasová stanice Radio France Internationale (RFI) totiž musela řešit trapnou situaci poté, co technickým nedopatřením zveřejnila stovku předem připravených nekrologů, mezi nimi ten patřící britské panovnici.

Kromě Alžběty pohřbila také například herečku Brigitte Bardotovou, amerického exprezidenta Jimmyho Cartera či režiséra Romana Polanského. Stanice se za chybu omluvila a všechny texty ze svých stránek rychle stáhla.

„Chceme vyjádřit hlubokou omluvu zejména těm, kdo byli předmětem těchto nekrologů a těm, kdo nás sledují a důvěřují nám,“ uvedla stanice ve svém prohlášení. Celý trapas neunikl ani britským médiím. Třeba deník Guardian upozornil, že nekrology díky automatickým odkazům je přebraly například servery Google, Yahoo! nebo MSN.

Témata: Královna Alžběta II.