Daniel Hůlka: Další kapitola jeho boje s opatřeními proti covidu!

Daniel Hůlka 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. listopadu 2020 12:05

Daniel Hůlka se už před časem zařadil mezi odpůrce některých opatření proti šíření koronaviru a dostal se kvůli tomu do konfliktu s prezidentem Milošem Zemanem. Včera se s podobně smýšlejícími lidmi opět vydal do ulic.

Prahou v den státního svátku 17. listopadu prošly stovky lidí v rámci protestního pochodu proti vládním protiepidemickým opatřením. Není až takovým překvapením, že se akce zúčastnil také zpěvák Daniel Hůlka, který dal již dříve veřejně najevo nesouhlas s kroky vlády. Lidé se s ním pochopitelně fotili.

Zlatý slavík za rok 1998 tak napsal další kapitolu svého boje s opatřeními proti šíření koronaviru. Minulý týden ve středu vrátil poštou státní vyznamenání, které od prezidenta Miloše Zemana obdržel před čtyřmi lety.

Zpěváka pobouřila slova hlavy státu z rozhovoru pro Mladou frontu Dnes, kde Zeman pronesl, že „nejlepší díla pocházejí od hladových umělců“. V hovoru s novináři se prezident opřel i do samotného Hůlky.

„Daniel Hůlka dostal vyznamenání za svůj pěvecký výkon. Pokud jde o jeho účast na protirouškové demonstraci, doporučuji mu, aby si dal studený a mokrý hadr na hlavu a stáhl se na nějakou dobu do soukromí,“ nechal se slyšet. Je tedy otázkou, co by Zeman řekl o účasti zpěváka na další takové akci.

Témata: Daniel Hůlka