Basiková a bolestné vzpomínky na Tvář: Zkoušky jsem probrečela!

Lucie Bílá a Marta Kubišová 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. listopadu 2020 16:56

Show Tvoje tvář má známý hlas se blíží do finále, a tak nastal čas se s ní loučit i podle některých účastníků. Třeba Bára Basiková zavzpomínala na nejsložitější výzvu, kterou jí soutěž přinesla.

K sametové revoluci, kterou spustily události 17. listopadu 1989, neodmyslitelně patří jedna píseň z repertoáru Marty Kubišové. V show Tvoje tvář má známý hlas měla tu čest si ji zazpívat její kolegyně Bára Basiková. Nebylo to ale vůbec jednoduché.

„Když za mnou vedení přišlo, abych v předposledním díle zazpívala Modlitbu od Marty Kubišové (po tom, co jsem si Martu vylosovala), málem jsem se zhroutila. Ale argumentovali tím, že kdo jiný než já a kdy jindy než teď,“ svěřila se na svém blogu.

Známá zpěvačka měla prý už během zkoušek problémy s koncentrací. „Uvědomovala jsem si tíhu dnešní doby, blížící se konec našeho natáčení a velkého přátelství, a to vše samozřejmě s nadcházejícími Vánocemi v zádech,“ napsala.

Basiková to nakonec zvládla, i když prožila těžké chvíle. „Probrečela jsem několik zkoušek… Ale pak jsem to dala,“ dodala na webových stránkách.

Témata: Bára Basiková Marta Kubišová