Karel Gott (†80) a vzkaz shůry: Co nám Mistr dává najevo?

Poslední píseň Karla Gotta se jmenuje Vánoční 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. listopadu 2020 12:10

Karel Gott už se blížících se letošních Vánoc nedožil, přesto tady s námi bude. Ještě za jeho života totiž vznikla píseň, která již v těchto dnech zní éterem. Co nám podle autorky klipu dává slavný zpěvák najevo?

Nové písně Karla Gotta (†80) jsme se dočkali i letos, tedy více než rok po jeho smrti, a to díky spolupráci s kapelou Kryštof a jejím frontmanem Richardem Krajčem. Klip k hitu Vánoční pak natočila jeho žena Karin, která o něm promluvila v pořadu Blízká setkání.

Její muž se prý dlouho nemohl rozhodnout, jak se bude skladba jmenovat. „Připravil si oba propagační plakáty, na jednom bylo Vánoce a na druhém Vánoční,“ prozradila ve vysílání. „Když to potom poprvé sdílel na instagramu, tak to přehodil a dal tam plakátek s názvem Vánoce, čímž uvedl do provozu obě jména,“ uvedla.

Režisérka byla pro kapelu jasnou volbou. „Když je nějaký klip pro kapelu hodně důležitý, tak jdou za mnou, ať ho režíruji. U téhle písničky bylo jasné, že na ni bude kladen velký důraz,“ nechala se slyšet.

„Pro mě to taky byla popravdě řečeno noční můra, protože Ríša měl tu písničku zamčenou v šuplíku poměrně dlouho. Na přání pana Gotta měla vyjít až po duetu Srdce nehasnou, v podstatě až tyto Vánoce, kdy on už věděl, že s námi nebude, tak aby s námi o Vánocích byl ještě alespoň takhle,“ vysvětlila Krajčo Babinská.

„Věděli jsme, že to pro lidi bude obrovské pohlazení, a to jsme ještě nevěděli, v jaké složité situaci se celá země ocitne. Tak je to takový pozdrav od toho Karla nám všem, že bude prostě líp,“ dodala.

Témata: Karel Gott Karin Krajčo Babinská Richard Krajčo