Jiřina Bohdalová: Tohle dovolí jen herečce jejího kalibru!

Jiřina Bohdalová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. listopadu 2020 14:11

Začínající herečka si o něčem takovém může nechat jenom zdát, ale legenda, jakou Jiřina Bohdalová bezpochyby je, na to v jednom pražském divadle právo má. O čem je řeč?

Divadlo se momentálně hrát nemůže, ale kdyby to možné bylo, hrálo by se v Divadle na Jezerce představení Generálka, kde září Jiřina Bohdalová. Její výkony jsou o to obdivuhodnější, že jí příští rok bude 90 let.

Hru režíruje Radek Balaš, který si spolupráci pochvaluje. „Jiřinka je z rodu velkých klaunů. Máme i přes velký věkový rozdíl téměř totožný názor na humor a to nás spojuje. Ona byla ta, která si mě vybrala jako svého režiséra,“ prozradil v rozhlasovém pořadu Xaver a host.

Přestože šlo o osobní přání legendární herečky, známý režisér jí ve všem nevyhoví a dokáže jí oponovat, což demonstroval na příkladu z výše zmíněné hry. Na čem se tehdy nemohli shodnout?

„Do představení Generálka jsem chtěl dát tu slavnou holicí scénu z filmu Charlie Chaplina, ale ona nejprve nechtěla. Nakonec do toho šla a měsíc a půl ji doma cvičila. Potom přišlo vlastní představení a ten aplaus, který sklidila, si nedovedete představit,“ dodal Balaš.

Témata: Jiřina Bohdalová