Mádl přiznal, že mu vyhrožují! Pak poslal ostrý vzkaz mlátičce Ondráčkovi!

Jiří Mádl 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. března 2018 11:42

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček se vzdá funkce předsedy komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Postěžoval si, že čelil obřímu tlaku a že se dění posledních dní výrazně dotklo i jeho rodiny, které bylo dokonce vyhrožováno. Zatímco někteří se jej zastali, herec a režisér Jiří Mádl mu poslal otevřený vzkaz.

Ondráček si v projevu před poslanci postěžoval, že jeho rodina a jeho děti byly vystaveny velkému mediálnímu tlaku i výhrůžkám. „Zvažoval jsem a konzultoval s Policií České republiky poskytnutí krátkodobé ochrany,“ uvedl „V demokratické zemi člen Parlamentu České republiky se bude dbát o své vlastní děti jenom proto, že vy jste si vymysleli modlu,“ kritizoval poslance zastupující pravici.

Na jeho slova zareagoval i herec a režisér Jiří Mádl. „Je nechutné, pokud někdo vyhrožuje fyzickým násilím veřejné osobě a jeho blízkým za politický postoj. Několik let se vyhrožuje všem činným ve veřejném prostoru a nejen přes Facebook. I mně je vyhrožováno násilím,“ přiznal na facebooku filmař.

Přesto pro slova komunistického poslance nemá příliš pochopení. „A teď si ještě představte, pane Ondráčku, že by třeba Vaše děti nemohly jít kvůli Vašim politickým názorům studovat, nemohly by cestovat a dosahovat na zaměstnání adekvátní jejich vzdělání nebo schopnostem. K tomu by na Vás někdo vedl složku, vyslýchal Vás a u toho Vás bil, mučil a ponižoval. Sháněl by na informování o Vás lidi z Vašeho okolí a kdybyste šel Vy nebo Vaše děti někam demonstrovat, tak by vás zmlátili do krve.Opatrujte se, ale vězte, že může být hůř,“ vzkázal Mádl Ondráčkovi.

Komunisty se naopak zastal poslanec ANO Jiří Bláha. Ten přirovnal situaci k procesu s Miladou Horákovou, kterou nechal totalitní režim popravit ve vykonstruovaném procesu.

„Já vám řeknu, jak to cítím. Jestliže tu chceme nové procesy jako s paní Horákovou nebo s lidmi, s továrníky, kteří byli vyhánění z továren, a bylo všelidové hlasování a byla všelidová podpora, tak dělejme to, co děláme. Opravdu hon na čarodějnice a veřejné odsouzení jednoho člověka. Tak to dělejme a chováme se stejně jako ti komunisti a to já nechci,“ uvedl Bláha.

Témata: Jiří (herec režisér) Mádl Zdeněk Ondráček