Žádné fňukání, vaříme! Na nenávistné reakce jsem zvyklý, říká Kašpárek z MasterChefa!

Radek Kašpárek s kolegou.

Autor: Markéta Bartošíková, stars24.cz

11. listopadu 2020 20:22 | Aktualizováno: 12. listopadu 2020 22:20

Radek Kašpárek, známý jako porotce kulinářské show MasterChef a majitel luxusní restaurace Field, která dostala michelinskou hvězdu, stále vaří pro zdravotníky v první linii. Přitom je zvyklý i na mnohem slavnější klientelu.

I jeho podniku se dotkla vládní nařízení, díky kterým museli provozovatelé restaurací své podniky uzavřít. Restaurace Field v čele s Radkem Kašpárkem se rozhodla nefňukat a aktuálně vaří pro nemocnici v Motole.

Radek Kašpárek se v rozhlasovém pořadu Blízká setkání rozpovídal o tom, kolik porcí denně pro motolskou nemocnici vaří. „160 porcí, které denně vaříme je maximální kapacita. Já tam nemám větší hrnce. Ale měli jsme lekci z jara a teď ten rozjezd byl podstatně jednodušší. Náš tým umí perfektně fungovat.“

Tento charismatický šéfkuchař není z těch, kteří by si zoufali, nebo dokonce seděli v koutě, což ostatně dokázal. „Když se uzavřeli hospody, všechny zásoby jsme vyhodili do koše. A navezli jsme suroviny pro nemocnici. Vaříme klasickou českou kuchyni. Nechtěli jsme dělat kari a podobně. Ne, každý to má rád, ale když uvaříte dobrou svíčkovou, tak úspěch je zaručený. Od zdravotníků máme skvělou vazbu,“ sdělil ve vysílání.

Často se však setkává s nenávistnými příspěvky a hejty, jak na ně šéfkuchař reaguje? Na to odpovídal v pořadu ČRo: „Setkali jsme se i s ohlasy, že na tom chceme vydělat, a to mi hlava nebere, jak tohle někdo může vyplodit.“

„Já už jsem zvyklý, spíš mě to mrzí vůči mému týmu ve Fieldu. Říkám jim, ať to hodí za hlavu,“ odpověděl Radek Kašpárek na otázku, jestli ho tyto negativní reakce mrzí.

Mezi světovými celebritami, které navštívili restauraci Radka Kašpárka, se řadí i Katy Perry a Orlando Bloom. „Byla to návštěva, která mi nejvíce uvízla v paměti. Katy Perry já poslouchám, máme ji v autě, děti ji mají rády,“ uvedl.

Témata: Radek Kašpárek