Jiří Menzel (†82): Jak se slavný režisér nakazil covidem?

Jiří Menzel s manželkou Olgou 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. listopadu 2020 8:45

Počátkem září odešel legendární režisér Jiří Menzel, až v těchto dnech ale vychází najevo veškeré podrobnosti. Slavnému filmaři se stala osudnou nákaza koronavirem. Jak k ní ale přišel?

Jak vás stars24.cz informoval, Olga Menzelová vyrukovala s další překvapivou informací, když po dvou měsících prozradila, co připravilo o život Jiřího Menzela (†82). Podle jejích slov to byl covid-19.

Jak ale oscarový režisér vlastně k infekci přišel? „Bohužel se Jirka nakazil patrně od jednoho z ošetřovatelů, jenž vůbec netušil o své nákaze, dodnes není zcela jasné, od koho to bylo,“ prozradila vdova v rozhovoru pro deník Blesk. Nikomu ale nic nevyčítá, dodržovala se prý přísná hygienická opatření.

Matka tří dětí prozradila, že to ale se slavným filmařem nebylo úplně beznadějné. „Vypadalo to nadějně, věřili jsme, že i tuto nemoc ustojí. Byl strašně statečný, bojoval a nevzdával to. Strašně tu chtěl být,“ uvedla.

Menzelová manžela nenechala v posledních chvílích o samotě. „Prožila jsem v přímém přenosu umírání mého muže na covid-19. Psychicky to byla nejnáročnější péče, kterou jsem s Jiřím zažila,“ dodala s tím, že musela být v ochranném obleku.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová