Jiří Menzel (†82): Příčina smrti ODHALENA! Byl to…

Češi se loučili s Jiřím Menzelem 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. listopadu 2020 8:45 | Aktualizováno: 9. listopadu 2020 13:58

Dva měsíce po skonu slavného oscarového režiséra Jiřího Menzela vyšlo najevo, co bylo příčinou jeho odchodu. Prozradila to jeho žena Olga, která se o něj několik posledních let starala.

Olga Menzelová je v posledních dnech opět v kurzu. V minulém týdnu prozradila tajemství, že již přes rok je maminkou chlapce, jehož otcem je egyptolog Miroslav Bárta. Syn dostal jméno Albert.

Na svět přišel v době, kdy byl ještě naživu legendární režisér Jiří Menzel (†82), který zemřel 5. září letošního roku. Se zdravotními potížemi se potýkal posledních několik let, osudnou se mu ale stala až nemoc, která se tu objevila teprve letos.

„Je to pravda, Jirka podlehl covidovému zápalu plic,“ potvrdila vdova webu blesk.cz. Ona sama se obávaným onemocněním covid-19 nenakazila, ačkoliv se o tom spekulovalo ve dnech kolem posledního rozloučení s oscarovým filmařem.

Menzel podle jejích slov bojoval, ale infekce už byla nad jeho síly. „Nemoc se u něj začala projevovat tak, že dostal vysoké teploty, kašel a měl bolesti,“ dodala Menzelová.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová