Z Holubové, která slaví narozeniny, je hvězda Istagramu!

Holubová, Eva 8

Autor: Hrušková, stars24.cz

7. března 2018 18:42

Herečka Eva holubová dnes slaví 58. rok života. Na svůj věk rozhodně nevypadá. Eva je stále vitální a plná života. Svojí herečkou kariéru rozhodně neukončuje! Zajímalo by nás, jaký je její recept na mládí.

Paní Holubová patří mezi nejvýraznější herečky na české scéně. Mezi její nejznámější role patří například učitelka Eva ve známém filmu Pelíšky, ředitelka školy ve filmu Tomáše Vorla Gympl nebo Alena Márová ve filmu Pupendo. Jejím specifickým stylem hraní je právě tolik oblíbená u diváků i režisérů.

Herečka vystudovala DAMU a po té se začala angažoval na divadelních prknech scén jako Sklep, Mimóza a časem začala účinkovat i v divadle Na Zábradlí. Na plátně se poprvé Eva Holubová objevila v roce 1981 ve snímku Kopretiny pro zámeckou paní. Výrazným hereckým výkonem se zapsala ve filmu Filipa Renče Requiem pro panenku.

Moment, kdy začala být hodně v povědomí nastal po té, co byla herečka nominována na cenu Český lev za roli ve filmu Petra Zelenky Knoflíkáři. Od té doby se herečce naskytovali velice významné role. Herečka byla nominována na cenu Český lev po té ještě čtyřikrát, přičemž jednu nominaci proměnila v cenu a to za film Ene bene. Svojí druhou cenu za herecký výkon dostala na Mezinárodním festivalu Tribeca za film Účastníci zájezdu.

Dalším známým hereckým výkonem Evy Holubové byl v seriálu Pustina, který produkovalo HBO. Zde je ukázka z rozhovoru s herečkou právě o tomto projektu. „Vaše postava zažívá během příběhu silné emocionální momenty. Bylo těžké se na ně připravit?….Silné emocionální momenty se nehrají špatně, zvláště když jsou dobře napsané a máte režijní vedení, jemuž věříte, skvělé herecké kolegy apod. Samozřejmě, že vžívání do různých problému vás osobně vyčerpává, někdy deptá. To už patři k profesi. V Pustině toho nebylo málo. Ale díky štábu, kapitánovi Honzovi Bílkovi a hercům, kteří jsou nejenom skvělí ve své profesi, ale i úžasní lidé, jsem se cítila bezpečně a že na to nejsem sama. Ovšem smekám před ostatními, obzvláště Zuzanou Stivínovou, Eliškou Křenkovou, Jardou Duškem – ti měli větší nálož,“ uvedla herečka pro internetový portál kritiky.cz. Z odpovědi herečky je zřejmé, že do svých rolí dává opravdové maximum, proto co výkon to naprostý skvost. Přejeme herečce dalších takových úspěchů a hodně zdraví.

Témata: Eva Holubová