Anička Slováčková: Rok s rakovinou! Tohle je pro ni stále bolestivé!

Anna Slováčková 16

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. října 2020 11:17

Zpěvačka Anna Slováčková má sice pouhých 25 let, za sebou toho ale v životě má víc než většina jejích vrstevníků- Dcera Dagmar Patrasové a Felixe Slováčka po roce bilancuje, co u ní v životě změnilo zjištění, že trpí zákeřnou nemocí!

Anička Slováčková na sociálních sítích zveřejnila fotky, které od sebe dělí přesně rok. Právě před rokem mladá zpěvačka přiznala, že má rakovinu prsu. Od té doby statečně bojuje, šíří osvětu a o nejnovějším vývoji pravidelně informuje své fanoušky.

Staré fotky v ní vyvolávají řadu emocí! „Poslední dny na to celé intenzivně vzpomínám. A snažím se vyhýbat všem těmhle fotkám, co mi to připomínají. A i fotkám před touhle dobou. Jsou zvláštně bolestivé. Samozřejmě... Trochu mě mrzí, že tuhle kapitolu ze svého života nemůžu jen tak smazat a nahradit ji něčím veselejším, po delší době něčím míň náročným. Kdo by ve své knize chtěl mít tu část, kdy zažije nemoc, jakou rakovina je?“ pokládá si spíše řečnickou otázku sympatická blondýnka.

Moc se jí také nelíbí, jak se o ní veřejně mluví. Jako dcera slavných rodičů to ale neměla lehké nikdy. „Trochu mě mrzí ta nálepka, kterou jsem dostala - z protekčního dítěte slavných rodičů na tu holku s rakovinou. ALE pokud jsem za ten rok pomohla jediné duši, je to všechno jedno a klidně tuhle nálepku přijímám a budu se snažit, aby pomohla dalším a dalším,“ píše na instagramu Anna, která se zapojila hned do několika projektů spojených s prevencí. Nejen, že radí ženám a dívkám, jak na samovyšetření prsu, zároveň všechny varuje, aby zákeřnou nemoc nepodceňovali.

Ráda by ale, aby se o ní opět mluvilo hlavně kvůli její hudbě. „Jen je těžké zase společnost zaměřit na to, aby mě brali i jako zpěvačku, kterou v první řadě přes ty další známky jsem. Vy však i tuhle mou cestu vnímáte velice kladně, ať už podporou nových písniček. Sluneční zář jen roste tak vašich rozzářených výrazů na koncertech...děkuji opět a nedokážu ani říct, jak se na vás zase těším,“ oceňuje podporu ze strany fanoušků.

Náročný rok by také ráda shrnula v jednom videu, jak ale sama přiznává, zatím k tomu spíše sbírá odvahu. „Je to pro mě velice náročné, tak se prosím nezlobte, že o tom jen mluvím, ale zatím jste nic takového u mě neviděli.. Asi ještě nepřišel čas. Díky Bohu za všechny dny, kdy jsem s vámi na téhle zemi. S mou rodinou, přáteli, zvířaty, překážkami i pozitivními okamžiky. Jsem moc vděčná.“ svěřila se Anna Slováčková.

I když si prošla peklem, vše dnes bere tak trochu z nadhledem. „Jsem vděčná za celý tenhle rok. I když mám někdy chuť ho vymazat. Je přeci lepší přijímat ty negativní věci s láskou, než dal plodit negativno, i když je to velice těžké. Ve světě se dějí strašlivé věci, které by nás v tak vyspělé době asi nenapadlo, že se budou kdy řešit. To těm myšlenkám taky moc nepomáhá. Takže prosím: buďte hlavně zdraví, zachovávejte si čistou mysl a šiřte lásku,“ apeluje na všechny Anička.

Témata: Anna Slováčková