Daniel Hůlka vyznamenání nevrátil: Fanoušky potěšil jinak!

Daniel Hůlka 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. října 2020 11:21

Daniel Hůlka nakonec vyznamenání prezidentovi nevrátil, přesto svým fanouškům udělal radost. Potěšil je tím, co umí nejlépe, tedy zpěvem. Ten je přitom momentálně zakázán.

Daniel Hůlka nakonec přehodnotil své původní plány pro den státního svátku 28. října, kdy chtěl vrátit prezidentovi Miloši Zemanovi státní vyznamenání. Fanouškům původně sliboval, že jej budou moci na cestě na Pražský hrad doprovodit. Nakonec je potěšil alespoň novou písní.

„Některé písně nesou poselství, pro které mohou být zakazovány. Jako třeba Píseň o mé zemi. Karel Černoch s Pavlem Žákem ji napsali jako protest proti okupaci naší země v roce 1968,“ uvedl na facebooku.

Zpěvák připomněl, že Černochovi bylo zakázáno zpívat poté, co se skladbou vyhrál Bratislavskou lyru. „Aby svým umem mohl opět rozdávat radost, musel se od poselství písně veřejně distancovat a udělené ocenění vrátit. Cítím, že poselství Písně o mé zemi opět ožívá,“ konstatoval.

Hůlka poděkoval týmu skvělých hudebníků a všem zúčastněným. „Žijme, zpívejme a neztrácejme lidskou tvář,“ vzkázal lidem.  

Témata: Daniel Hůlka