Dominika Gotttová: První reakce na vyznamenání pro Mistra!

Karel Gott s dcerami 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. října 2020 8:45

Nejvyšší české státní vyznamenání bylo ve středu uděleno Karlu Gottovi, který loni v říjnu ve věku 80 let zemřel. Vyjádřit se k tomu tak mohou už jen jeho příbuzní. O první reakci se postarala jeho dcera Dominika.

Vyznamenání se sice včera nepředávala, ale prezident Miloš Zeman je přesto udělil. Mezi oceněnými byl in memoriam také Karel Gott (†80). Bez reakce to nenechala Dominika Gottová.

Podle jejího názoru tatínkovi nejvyšší státní vyznamenání náleží. „Řád Bílého lva si můj táta právem zaslouží. Celý život tvrdě dřel a obětoval se lidem, jak loni prohlásil prezident Miloš Zeman,“ uvedla dle webu blesk.cz.

Nejstarší dcera legendárního zpěváka se vyjádřila také k ožehavé otázce, zdali Gott současnou hlavu státu podporoval. Prý ano, i když na veřejnosti to odmítal potvrdit. „Ale jak mi sám krátce poté sdělil, skutečně chtěl svými slovy podpořit právě Miloše Zemana,“ svěřila se.

„Jsem nesmírně ráda, že pan prezident, až to půjde, předá zástupcům naší rodiny státní vyznamenání. A věřím, že lidé budou mít někdy možnost toto vyznamenání pro tatínka vidět a nezůstane někde skryté. Byla by to velká škoda!“ dodala Gottová.

Témata: Dominika Gottová Karel Gott