Slavný herec princů Pavel Trávníček: Co skutečně miluje?

Trávníček, Pavel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. října 2020 20:21

Herec a moderátor Pavel Trávníček, který 26. října oslaví sedmdesátiny, je znám z filmů, z divadla i dabingu. U diváků je zaškatulkován hlavně svými rolemi princů.

Zahrál si v oblíbených pohádkách Tři oříšky pro Popelku (1973) nebo Třetí princ (1982); v obou mu byla partnerkou Libuše Šafránková. V 90. letech Trávníček působil jako moderátor televizních hudebních soutěží Caruso Show a DO-RE-MI. Založil také vlastní divadlo a věnuje se režii.

Narodil se v Konici u Prostějova (1950), vyrůstal v Moravské Třebové. Otec z něj chtěl mít výpravčího nebo zubaře, Trávníček ale zvolil herectví. Po studiích na brněnské JAMU začínal v Divadle bratří Mrštíků v Brně. Spolupracoval také s Činoherním klubem v Praze a angažmá získal v Divadle E. F. Buriana. Od roku 1982 byl členem Městských divadel pražských, divadla ABC, Rokoko a Komedie.

Trávníček si zahrál mimo jiné ve filmech Vnitřní zrak (1983), v koprodukčním snímku Kukačka v temném lese (1984) nebo ve filmu Podivná přátelství herce Jesenia (1985). Objevil se rovněž v seriálech, například v Dobrodružství kriminalistiky či ve Vyprávěj.

Milovník automobilů je počtvrté ženatý; s manželkou Monikou mají syna Maxmiliána. Trávníčkovou první ženou byla herečka Simona Stašová. Z předchozích vztahů má herec další dva syny.

Témata: Pavel Trávníček