Češi vzali ve středu večer obchody útokem! Jsme nepoučitelní, stýská si ministr!

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. října 2020 14:15

Obchody v Česku se ve středu večer ocitly pod frontálním útokům zákazníků, kteří si chtěli ještě na poslední chvíli zakoupit vše, co už by v nadcházejících dnech nesehnali. Ministr zdravotnictví Roman Prymula to neviděl rád.

Na včerejší oznámení o uzavření naprosté většiny obchodů od čtvrtečního rána zareagovala řada občanů podle očekávání. Lidé vzali hobbymarkety i jiné prodejny útokem, svědčila o tom také plná parkoviště před takovými provozovnami.

Ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO) to pochopitelně nepotěšilo, a tak to nemohl nechat bez komentáře. „My jsme velmi dlouze řešili, jestli ta opatření mají být spuštěna hned ve čtvrtek, nebo až od pátku, aby se lidé mohli připravit,“ uvedl ve videu na twitteru.

Poslední možnost k pořádnému promoření využili Češi bezezbytku. Hornbach na Strakonické. pic.twitter.com/9rvyolq5jT

— František Lutonský (@FLutonsky) October 21, 2020

„Nicméně se ukazuje, jak byly některé obchody, které budou zavřeny, vzaty útokem, bez ohledu na to, zda se tam mohu, nebo nemohu nakazit, že správné bylo to rozhodnutí, které bylo nakonec přijato, tedy uzavření těchto provozoven co nejdříve,“ konstatoval epidemiolog.

Na závěr Prymula naznačil, že ho chování lidí zklamalo. „Jsme bohužel nepoučitelní a jakmile jde o nějaký drobný benefit pro sebe, tak zapomínáme na veškerou ostražitost,“ dodal.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Roman Prymula