Miloš Knor na demonstraci? Server popírající fake news si posvítil na komika!

Miloš Knor (komik)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. října 2020 13:57

Komik Miloš Knor se v neděli zúčastnil demonstrací na Staroměstském náměstí, které uspořádali dezinformátoři a na nichž se sportovní fanoušci uchýlili k násilnostem vůči policii. Ačkoliv se dlouho dopředu vědělo, že se akce hooligans zúčastní, on se to prý dozvěděl až na poslední chvíli.

"Dozvěděl jsem se to cestou. Dokonce jsem se o tom i v projevu zmínil. Vím, že máte třeba pocit, že jsem spiklenecký teoretik, ale já mám opravdu strach, že se za chvíli probudíme v nějaké podivné ochranářské totalitě. Budeme muset hlásit, kam jdeme. A lidé se pak do těch ochranných systémů rádi přihlásí," řekl Českému rozhlasu.

"Jsem skoro zaplaven tím, abych vystoupil na té nebo oné demonstraci. Tohle byla první akce proti nošení roušek, na kterou jsem kývnul. Pozval mě spolek Hnutí občanské nespokojenosti. Nesmírně lituji toho, jak to dopadlo. I další účastníci demonstrace ale odcházeli ještě před tím, co se tam událo. Rozhodně jsem neměl pocit, že bych řečnil pro chuligány. Ale byli tam, viděl jsem je," dodal.

Spolek je přitom známý tím, že šíří dezinformace. Tvrdí například, že násilnosti vyvolal policejní provokatér. Jak ale upozornil server Manipulátoři, jde o hoax, neboť ani přes odměnu ve výši 7500 korun nebyl nikdo schopen doložit důkaz tohoto tvrzení.

"Na demonstraci vystoupil známý dezinformátor Michal Drabík nebo Petr Rajský. Na akci měl vystoupit i Marek Obrtel. Ten je znám především jako „velitel“ domobrany, která měla chránit hranice před uprchlíky, ale hlavně podporuje proruské separatisty na východě Ukrajiny," uvedl server.

Na pódiu také zazněly dezinformace o očkování nebo tvrzení, že covid není nebezpečná nemoc či nepravdivá tvrzení o testech. S těmi ostatně přišel sám Knor, jak upozornili Manipulátoři. 

"Posuďte sami. Když jdete na test a jste pozitivní, sedíte deset dní doma. Je vám dobře, jdete znovu na test a pozor, máte smůlu, jste znovu pozitivní. Přesto, že jste jeden, ve statistikách už jste pozitivní dva. Nedej bože, za týden se to zopakuje a už marodí tři, přestože jste pořád sám. Když se ale za týden uzdravíte, dva nemocní zůstanou," cituje server.

Témata: Miloš Knor (komik)