Herec Ladislav Dušek (†77) odešel: Jak to bude s posledním rozloučením?

Ladislav Dušek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. října 2020 9:20

Minulý týden odešel známý liberecký divadelní herec Ladislav Dušek. Kvůli nynějším opatřením nebylo tak úplně jasné, jak to bude se smutečním obřadem. Bude se konat poslední rozloučení?

O víkendu jsme vás informovali o úmrtí herce Ladislava Duška (†77). Zprávu tehdy přineslo jeho domovské Divadlo F. X. Šaldy v Liberci. Podještědská scéna v úterý oznámila, jak to bude v této nelehké době se smutečním obřadem.

Nejbližší, kolegové i kamarádi budou mít možnost se s ním rozloučit. „Poslední rozloučení s naším drahým Láďou proběhne v pondělí 26. října ve dvě hodiny odpoledne na louce u kostela Matky Boží U Obrázku v Ruprechticích,“ uvedlo divadlo.

„Na sklonku dne, v pátek 16. října, odešel z tohoto světa Ladislav Dušek. Člověk, který věřil v lásku, v život, ve spravedlnost, v divadlo a ve srandu. Nejsou slova, kterými bychom dokázali popsat, jak moc nám bude chybět,“ stojí pak napsáno v parte.

Dušek stál naposledy na jevišti ještě 28. září jako arcibiskup z Canterbury v derniéře inscenace Králova řeč. Objevil se třeba v pohádce Slíbená princezna, kterou televize vysílají každé druhé Vánoce, před pár týdny pak měl premiéru film Bohdana Slámy Krajina ve stínu, kde si zahrál. Spatřit jste jej mohli také v seriálu Vyprávěj.

Témata: Ladislav Dušek