Daniel Hůlka prozradil, kdy Zemanovi vrátí vyznamenání!

Daniel Hůlka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. října 2020 20:02

Zpěvák Daniel Hůlka napsal před pár dny prezidentovi Miloši Zemanovi otevřený dopis. V něm popisuje své zklamání z vyjadřování hlavy státu a uvádí, že mu vrátí vyznamenání, které od prezidenta obdržel. Nyní prozradil, kdy k tomu dojde.

"Všem moc děkuji za podporu a velké množství pozitivních ohlasů na můj otevřený dopis prezidentovi. Reakcí se sešlo opravdu mnoho, není bohužel v mých silách na všechny jednotlivě odpovědět, proto za ně moc děkuji alespoň tímto způsobem. Zároveň všechny srdečně zvu 28. 10. 2020 na procházku z Vyšehradu na Pražský hrad, kde odevzdám státní vyznamenání," napsal dnes Hůlka.

Zpěvák před několika dny uvedl, že ho Zeman zklamal. "Donedávna jsem žil v domnění, že Tě mohu nazývat přítelem. I u těch nejlepších přátel se může stát, že nastane situace, na níž má každý z nich opačný názor. Opravdoví přátelé, kteří k sobě mají vzájemný respekt, spolu o věci diskutují a třeba se i pohádají. Opravdový přítel však nikdy veřejně svého kamaráda nezesměšní a nevzkazuje mu prostřednictvím médií, že si má dát mokrý hadr na hlavu, jen proto, že má odlišný názor. V demokracii má každý názor stejnou hodnotu," napsal zpěvák v dopise Zemanovi.

Na dalších řádcích uvádí, že ho zklamal jsi mě jako člověk, přítel, ale i jako prezident naší země. "Žijeme v těžké době, v níž je mnoho našich spoluobčanů na pokraji osobního nebo firemního bankrotu, a to v žádném případě vlastní vinou. Tito lidé se bojí o svoji budoucnost a o budoucnost svých dětí. Jde jim v podstatě o život. Tobě nehrozí nic, Ty o nic nepřicházíš. A právě v této době, kdy národ, který Tě demokraticky zvolil prezidentem své země, od Tebe očekává pomoc či slova útěchy, si Ty naopak ještě přisadíš," uvedl s odkazem na slova Zemana, který prohlásil, že by neschopní lidé měli zbankrotovat.

Témata: Daniel Hůlka