Komik Miloš Knor to schytal kvůli demonstraci: Debžon! Z baviče se stal blbcem, zuří Češi

Miloš Knor (komik) 14

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. října 2020 11:46 | Aktualizováno: 20. října 2020 22:11

Nedělní demonstrace proti vládním protiepidemickým opatřením se po ukončení zvrhla v násilnosti. Ještě než k tomu došlo, vystoupil v oficiální části akce mimo jiné bavič a stand-up komik Miloš Knor. Za svou angažovanost to ale pořádně schytal!

Na demonstraci na Staroměstském náměstí v neděli vystoupil mimo jiné stand-up komik Miloš Knor. Přítomné oslovil svým projevem, ve kterém označil účastníky akce za „slušné lidi“. Jedním šmahem zkritizoval prezidenta Miloše Zemana, hradního kancléře Vratislava Mynáře i premiéra Andreje Babiše.

Na jedné straně vyzýval k dodržování podmínek, za kterých se mohla demonstrace konat, především všechny žádal, aby stáli ve vymezených místech. Tvrdil také, že nechce relativizovat existenci viru ani nabádat k nenošení roušek. „Já ji sice nenosím, ale vy si dělejte, co chcete,“ prohlásil.

Zároveň ale tvrdil, že má strach o svobodu projevu. Poukazoval třeba na to, že dnes je protivník v diskusi často označen za neodborníka nebo blázna, což jsou podle něj totalitní rysy. Zdůraznil také, že v televizi o nedělní demonstraci mluvili jako o „teroristických bojůvkách“, což je podle něj praktika, kterou využívali při referování o demonstracích už komunisté.

Tvrdil také, že statistiky, které nám odborníci a politici předkládají, nejsou přesné. „Nemoc je to nebezpečná. Ale posuďte sami, když jdete třeba na test a jste pozitivní, musíte být týden nebo deset dní doma, neléčíte se, protože vám nic není, ale sedíte doma a čekáte. Pak jdete na další test, a pozor - máte smůlu, jste znova pozitivní. Přestože jste jeden, už jste do statistiky pozitivní dva. Nedejbože se vám to za týden zopakuje a už marodí tři,“ tvrdil Knor s tím, že i když se tento konkrétní člověk na konec uzdraví, dva fiktivní zůstanou nemocní. „Já si umím sečíst jedna a jedna, ale brzy s takovou se dostaneme do stavu, kdy bude u nás více pozitivních lidí než obyvatel,“ tvrdí bavič.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Děsivá vzpomínka je zpět.#vitejzpet #totalita #drzrouskuakrok #jetozly #memories #dnestonakoupime

Příspěvek sdílený Miloš Knor (@knormilos), Říj 18, 2020 v 6:14 PDT

Knor na svém facebooku dokonce zveřejnil fotku z akce s popiskem „děsivá vzpomínka je zpět, snímek doplnil hastagy #vitejzpet #totalita #drzrouskuakrok #jetozly nebo #dnestonakoupime. Nedělní demonstrace se následně zvrhla v násilnosti, od těch se ale komik distancoval. „Důrazně se distancuji od násilí po dnešní demonstraci v Praze. Drtivá většina demonstrujících byli spořádaní občané, kteří přišli jen vyjádřit svou nespokojenost,“ dodal na sociálních sítích.

Na Knora se následně za jeho slova strhla vlna kritiky. „Milošovi Knorovi zavolám, jen seženu mobil a zeptám se ho, jestli mu definitivně přeskočilo. Pro mě zklamání dne,“ ohodnotil jeho vystoupení na sociálních sítích bývalý bulvárník a starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný. „Chtěl bych vidět tyhle d*bily z řad plebsu, až se budou dusit a do toho mrzení, že docházejí ty umělé plicní ventilace,“ vzkázal navíc všem účastníkům protestu.

„Z baviče blbcem,“ okomentoval Knorova slova i fotku jeden z Čechů přímo na profilu komika. „Vy jste taky pěknej debžon,“ přidal se další. „Doufám, že se zítra přihlásíte v některé nemocnici, abyste pomohl. Vás humor mám rád a určitě lidem v ne zrovna optimálním stavu pomůže,“ radí komikovi pan Petr. Jiní přiznali, že je Knor zklamal. „Doufám, že dostaneš pořádně přes hubu, Ať se ti v té kebuli pořádně rozsvítí. Jsi ostuda umělců. Svým chováním jsi mě zklamal, už tě nadále neberu jako rozumného člověka. Pokračuj tak dále...“ píše další fanoušek.

Naprosto opačný přístup než Knor zaujal k problému koronaviru a nošení roušek jeho kolega, komik Lukáš Pavlásek. Ten naopak o víkendu lidi vyzval, aby se chovali zodpovědně. „Doufám, že jde podle očí vidět, že úsměv jde vykouzlit i pod respirátorem. Snažím se mít dobrou náladu a optimismus, že vše dobře dopadne. A v tom mi rouška nebo respirátor nezabrání, naopak, jejich nošení je to nejmenší čím můžu pomoci sobě i ostatním,“ vzkazuje Čechům.

Témata: Miloš Knor (komik) demonstrace proti opatřením (18.10.2020) Pavel Novotný Lukáš Pavlásek