Karel Gott (†80) už měl být v kinech: Obavy z „krádeže“ filmu!

Karel Gott 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. října 2020 10:51

Počátkem října uplynul rok od smrti Karla Gotta (†80), proto se v polovině měsíce měl dostat do kin dlouho očekávaný dokument o legendárním zpěvákovi. Z dobře známých důvodů k tomu nedošlo. To ale zdaleka není jediný problém pro distribuční společnost.

Původně měl být dokumentární film Karel již čtvrtým dnem v kinech, ta se ale z nařízení vlády uzavřela. Šlo o jedno z opatření proti šíření koronaviru, a tak muselo být uvedení snímku do biografů odloženo na neurčito.

„Rušíme uvedení dvou filmů, které přímo spadaly do období, po něž budou kina z rozhodnutí vlády zavřená,“ potvrdil webu idnes.cz Ondřej Kulhánek ze společnosti Bontonfilm s tím, že jedním z nich je právě portrét Karla Gotta (†80).

Firma zabývající se distribucí filmů se však v souvislosti s uzavřením kin i samotným filmem Karel bojí jedné věci, která je kvůli rozvoji internetu velkým problémem pro kinematografii po celém světě.

„Jen se obáváme, že velmi negativním důsledkem zavřených kin bude opět zvýšení pirátství, tedy krádeží filmů na internetu,“ prozradil Kulhánek zmíněnému serveru.

Témata: Karel Gott