Michal David překvapil: Navzdory výrokům o umělcích navštívil prezidenta!

Michal David navštívil prezidenta Zemana. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. října 2020 18:09

Řadu umělců pobouřila slova prezidenta Miloše Zemana, někdo se dokonce rozhodl vrátit vyznamenání. Michal David se zase rozhodl hlavu státu osobně navštívit. O co tady jde?

Vědělo, že se jeden známý zástupce hudební branže chystá v říjnu navštívit prezidenta, a to Daniel Hůlka. Oblíbený zpěvák se totiž v tomto týdnu rozhodl v reakci na některé výroky hlavy státu vrátit státní vyznamenání, které od něj před lety obdržel.

Miloš Zeman totiž pronesl bonmot, že „umělci vytvořili svá nejkrásnější díla tehdy, když byli hladoví“. Kvůli současným opatřením žádný z nich nemůže provozovat své povolání, což je pro ně pochopitelně velká rána.

Nejspíš i proto se dnes na zámek do Lán vypravil Michal David, kterému dělal doprovod producent Oldřich Lichtenberg. Dokládá to fotografie, kterou na sociálních sítích zveřejnil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Žádné detaily o důvodech návštěvy nejsou k dispozici. Možná, že chtěl zpěvák a skladatel požádat prezidenta o to, aby umělcům v nynější složité situaci pomohl. Stačilo by třeba, kdyby si propříště odpustil podobná vyjádření na jejich adresu.

Témata: Michal David Miloš Zeman