Hrozí přeplnění nemocnic, nikdo vás neošetří! Známé ženy varují Čechy před katastrofou!

Monika Absolonová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. října 2020 10:59

Když se teď nemohou věnovat práci, raději se sbalily a odjely na chalupy. Zpěvačka Monika Absolonová i její kolegyně Berenika Kohoutová poslaly Čechům důležité vzkazy, ve kterých apelují na to, aby se všichni chovali zodpovědně a koronavirus nijak nezlehčovali.

I když nemohou hrát a zpívat, netruchlí. Monika Absolonová je vděčná, že může strávit čas s rodinou. „Já bych mohla být smutná, že nemůžu zpívat, hrát, potkávat se s Vámi, s kolegy. A nebo taky můžu být veselá, že můžu být se svou rodinou, můžu uklidit chalupu a jsem zdravá!“ bere současný stav z té lepší stránky.

Ani jí se ale nevyhnuly zdravotní problémy! „Teda bolí mě v krku, ale asi jsem to přehnala s prací na chalupě v zimě. Jsem sice pozitivně nakladená, ale výsledek testu na covid je negativní. A za to jsem ráda. Protože v poslední době s covidem bojovalo několik mých kamarádů,“ svěřila se na instagramu zpěvačka.

Prozradila také, že každý z těchto kamarádů měl jiný průběh. „Někdo skoro nepoznal, že je nemocný a druhý teď bohužel leží na JIPu...“ posteskla si. I proto apeluje na Čechy, aby se chovali zodpovědně. „Prosím, dodržujte, co máme, ne kvůli politikům, ale kvůli sobě, svým dětem, rodičům, prarodičům, sousedům. Zkrátka vážně hrozí přeplnění nemocnic. Může se stát, že pak Vás neošetří s banalitou a následky budou pro Vás fatální. Moc Vám všem držím pěsti! Všem zdravotníkům zvlášť!“ vzkazuje Absolonová.

Na chalupu před virem utekla také herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová. Ta je navíc na mateřské se svým prvním potomkem. „Díky za to, že v týhle nelehký době mám malý dítě, který teď vyžaduje veškerou mou pozornost. A tak mi tolik nevadí, že se mi pár věcí zruší a já můžu odjet na chalupu s kámoškama a zůstat tam třeba měsíc. V horách je klid, příroda nic nezastavuje, ta zůstala stejná....a panuje tu bezčasí,“ popisuje Berenika na instagramu.

Zároveň si ale uvědomuje, že ne všichni jsou na tom tak dobře jako ona. „Já si to teď můžu dovolit, ale spousta lidí ne. Je mi to líto a strašně držím palce divadlům, kinům, hudebním klubům, firmám, nadšencům, co si vzali půjčky, aby rozjeli něco hezkýho. Lidem s hypotékama a dětma (to jsem třeba já) moc přeju, aby to netrvalo dlouho a abychom to zvládli.“ píše si herečka.

I ona ocenila práci lékařů, sestřiček i všech lidí v první linii. „A znovu tleskám zdravotníkům, pošťákům, prodavačům a všem, co pomáhají držet chod týhle země, když my jsme na home officech, nebo se nám rušej akce a my si můžeme dovolit zmizet do přírody. Oni ne. Tak se opatrujte, jezte zdravě, sprchujte se ledovou vodou a holt to chvíli potrvá, ale snad se zase brzo shledáme na jevištích, trzích, v kostelech, restautacích a vůbec všude,“ přeje si na závěr.

Témata: Monika Absolonová Berenika Kohoutová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)