Hůlka nezůstane sám? Umělci vyznamenaní Zemanem promluvili o vrácení metálu!

Luděk Sobota (Foto: David Sedlecký)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. října 2020 20:02 | Aktualizováno: 14. října 2020 22:02

Daniel Hůlka patří mezi umělce, kteří byli vyznamenáni současným nájemníkem Pražského hradu. Zpěvák se mu však v těchto dnech rozhodl metál vrátit. Uvažují o něčem takovém i další oceněné osobnosti?

Velkým tématem pro česká média byla v úterý iniciativa Daniela Hůlky, který se rozhodl, že prezidentu Miloši Zemanovi, jehož dlouhá léta podporoval, vrátí státní vyznamenání. Pobouřily ho totiž nedávné výroky hlavy státu na adresu umělců.

Na sociálních sítích se ihned začaly objevovat apely, aby tak učinili i další vyznamenaní. Někteří byli osobně osloveni s dotazem, zdali o něčem takovém neuvažují. Jaká byla jejich reakce?

„Já pana Hůlku osobně neznám, mě je to jedno jestli to chce vrátit nebo ne, já jsem byl ale poctěný a jinak já s většinou z toho, co prezident dělá a co vymyslí, s tím souhlasím,“ řekl webu tn.cz herec Luděk Sobota.

O vrácení medaile nepřemýšlí ani jeho kolega Ivan Vyskočil. „Já si vyznamenání pana prezidenta stále vážím, stále jsem na něj hrdý a v mnohém, co pan prezident říká s ním souhlasím. Protože pan prezident neříká to, co mu pan Hůlka klade do úst. On neříká, že mají všichni zkrachovat,“ sdělil zmíněnému serveru.

Témata: Luděk Sobota Ivan Vyskočil Daniel Hůlka