Jan Kraus promluvil o zákazu zpěvu: Pak si u něj Adam Vojtech zvesela zazpíval!

Adam Vojtěch (ANO)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

8. října 2020 11:22 | Aktualizováno: 9. října 2020 9:45

V nejnovějším dílu Show Jana Krause bylo veselo! Navzdory zákazu opery a muzikálů se tu zpívalo. Mikrofonu se chopil i někdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který ukázal, jak moc se změnil jeho zpěv od dob SuperStar!

Kraus na úvod přiznal, že byl mile potěšen z poměrně velké účasti v krajských volbách. Poukázal na to, že ty jsou pro řadu občanů stále spíše marginální a že navíc řádí koronavirus.

„Některé ty věci v pandemii jsou docela dobrý. Třeba jak zakázali zpívání. Mně to vyhovuje, protože kdykoliv jsem si kdekoliv začal zpívat, všichni na mě křičeli, ať okamžitě přestanu,“ baví se vládními nařízeními. Navíc se mu prý líbí některé pandemické vtipy.

Koronaviru se Kraus věnoval i v rozhovorech s hosty. Jako první zpovídal hanu Zagorovu a Štefana Margitu. Oba nedávno koronavirus prodělali, zpěvačka dokonce musela být hospitalizována. „Vy byste tím operním nátlakem byste mohl nakazit půl města,“ smál se moderátor Margitovi, který se teď své profesi nemůže věnovat.

Ten mu za „trest“ zazpíval přímo do obličeje. „To je horký koronáč,“ bránil se se smíchem Kraus. Na závěr nechal oba manžele zazpívat ukázku z nové desky. Margita se Zagorovou si sice nebyli jistí, zda to kvůli vládním nařízením je vůbec možné, Kraus je ale uklidnil. „Zjišťovali jsme to. Muzikál být nemůže, ale takové zpívání jedinců to být může,“ uklidňoval je.

Omezení se totiž týká pouze akcí, kde se převážně zpívá. Show Jana Krause, kde se celkem zpívalo jen několik málo minut tedy do této kategorie nespadá. 

Tématu se nevyhnul ani další host – někdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Ten přišel v roušce, kterou si ale na začátku rozhovoru sundal. !Už jsem toho měl dost, byly to skoro tři roky. Nečekal jsem, že to tak dopadne,“ vysvětloval Vojtěch, proč na postu skončil.

Kromě práce na ministerstvu promluvil o svém dalším působení v politice. Přiznal, že chce dosloužit toto volební obrobí jako poslanec a pak se chce věnovat raději něčemu jinému. „Není to úplně prostředí, které bych považoval za sebekultivující. Ale na druhou stranu člověk by nikdy neměl říkat nikdy,“ smál se Vojtěch.

Média často připomínala účast někdejšího ministra v SuperStar. On sám má za to, že když někomu došly argumenmty, „vytáhl“ na něj právě tuto pěveckou soutěž. „Zpěv byl vždy můj koníček, nikdy jsem se tomu nechtěl věnovat profesionálně,“ přiznal Adam Vojtěch.

Témata: Jan Kraus Adam Vojtěch (ANO) štefan margita Hana Zagorová