Ester Ledecká pobouřila slovy o koronaviru: Chytněte se s tátou za ruce a běžte....

Ester Ledecká

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

8. října 2020 10:25

Lyžařka Ester Ledecká (25) pobouřila některé své fanoušky svými slovy o koronaviru. Část Čechů spílá nejen jí, ale i jejímu otci, zpěvákovi Janku Ledeckému! Ani jeden prý problému nerozumí a tak plácají nesmysly!

COVID-19 pořádně rozhádal české lékaře. Kvůli koronaviru se mezi nimi rozpoutal spor, který ještě rozmíchala kontroverzní petice. Na jedné straně barikády stojí například kardiochirurg Jan Pirk, psychiatr Radkin Honzák nebo šéf stomatologické komory Roman Šmucler. Ti žádají, aby vláda přestala lidi děsit. Na druhé straně stojí lékaři, kteří s nemocí bojují v první linii. Ti chtějí, aby jejich kolegové raději drželi pusu.

Petici s názvem „Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize“ na svém instagramu sdílela také dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká. Kráčí tak ve šlépějích svého otce, zpěváka Janka Ledeckého. Ten se před pár dny pustil do farmaceutických firem, které podle něj zneužívají koronavirové situace a snaží se udržovat hysterii mezi lidmi jen proto, aby se na tom pořádně napakovaly.

„Ahoj všichni, nedávno jsem se zaposlouchala do rozhovoru s panem profesorem Pirkem a uvědomila si, jak strašně smutný je pro spoustu lidí tohle období a jak nebezpečný to pro nás a pro naše zdraví je. Takže aby bylo jasno, za mě je opatrnost zcela na místě, ale stres, smutek a strach rozhodně ne! Tak buďte veselí, stateční a řiďte se vlastním rozumem. Já stojím za názory předních českých lékařů a pod tohle se podepíšu!!“ podpořila lyžařka petici.

Její slova ale vyvolala pořádnou bouři. Někteří fanoušci se zlobí, že právě kvůli takovým vyjádřením teď v České republice přibývá rekordní počet nakažených. „Ester, tak to jsem si myslela, že jste chytřejší!! Můžete mi jasně vysvětlit, když tomu odborně rozumíte, proč zubař a kardiolog rozumí virologii a dalšímu?? Přečtěte si laskavě odkaz doktorů z jihlavské nemocnice a z Českých Budějovic, díky! Možná bude lepší, když se s tátou chytne za ruce a půjdete operovat srdce, to bude teprve sranda!“ píše se v dalším rozhořčeném příspěvku.

Ester Ledecká nemohla nechat podobná vyjádření bez komentáře. Někteří prý vůbec nepochopili, co se snažila říct. „Jen jsem vás chtěla povzbudit, protože věřím, že to zvládnem a chtěla jsem, abyste byli veselí. Nenabádám vás, abyste se chovali jako nezodpovědní blbečci, ani abyste nedodržovali vládní opatření! A nikoho nepřemlouvám, aby podepsal petici doktorů, ať si každej dělá co chce,“ upřesňuje teď svůj postoj sportovkyně.

Petici podle svých slov sdílela, aby ukázala, že existují i jiné postoje vůči pandemii. „Díky bohu za demokracii. Jediný, na co jsem chtěla upozornit je, že ve strachu a panice se řeší všechny situace hůř, než v klidu a s rozmyslem,“ vzkazuje Čechům Ester Ledecká.

Témata: Ester Ledecká Janek Ledecký Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Koronavirus