Známý český herec promluvil o hraní v Bondovce: Nevěděl, jaká je to legenda?!

Miroslav Šimůnek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. října 2020 20:12

Naprosté většině českých herců se o hraní v Bondovce může tak maximálně zdát, jednomu se ale před lety poštěstilo. S Danielem Craigem si zahrál Miroslav Šimůnek, který přiznal, že netušil, o jak velkou legendu jde.

Miroslav Šimůnek je povoláním strojař, ale oboru se nakonec nikdy nevěnoval, protože ho osud přivedl k herectví, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Před lety se tak rodák z Jilemnice mihl dokonce v bondovce.

Konkrétně šlo o snímek Casino Royale. „To jaká je James Bond obrovská legenda, jsem zjistil, až když jsem žil v Anglii,“ přiznal herec, kterého proslavila pohádka Z pekla štěstí, ve vysílání Českého rozhlasu.

„Při natáčení Casina Royale mohl být Daniel Craig, který tenkrát hrál poprvé Jamese Bonda, opravdu rád, že se film natáčí v Čechách. Celá Anglie šla totiž proti němu a psaly se statisícové petice, že on by rozhodně James Bonda hrát neměl,“ připomněl moderátor.

Dnes už je představitel agenta 007 vnímán úplně jinak. „A potom, z ničeho nic, přišla ta ironie, kdy asi týden po premiéře média zavalila Daniela Craiga tím, že je nejlepším Jamesem Bondem v historii,“ dodal Šimůnek.

Témata: Miroslav Šimůnek James Bond