Martin Havelka (†62): Jak to bude s posledním rozloučením?

Martin Havelka (vlevo)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. října 2020 9:22 | Aktualizováno: 7. října 2020 12:28

Jako blesk z čistého nebe přišla v pátek zpráva o úmrtí brněnského herce Martina Havelky, který měl mezi kolegy spoustu přátel. Ti se s ním budou chtít rozloučit. Kdy budou mít možnost?

V pátek zemřel známý herec Martin Havelka (†62), jak se ukázalo, podlehl vážné nemoci. Filmoví a televizní diváci si ho mohou pamatovat třeba ze snímků Učitelka či Rédl, které natočil s režisérem Janem Hřebejkem. Právě on informoval o skonu kolegy z branže na sociální síti.

Věrohodnost zprávy poté potvrdilo Městské divadlo Brno, na jehož scéně Havelka působil. Právě tato instituce na počátku tohoto týdne prozradila, jak to bude se smutečním obřadem.

„Vážení divadelní přátelé, dovolte mi, prosím, abych Vás touto cestou informovala, že poslední rozloučení s Martinem Havelkou se uskuteční příští pondělí 12. října 2020 v 11.00 hodin na Hudební scéně Městského divadla Brno. V příloze Vám posílám doplněné smuteční oznámení,“ oznámila tisková mluvčí divadla Kateřina Vižďová.

Havelka byl na brněnské scéně dobře známý. Kromě Městského divadla byl během své kariéry členem souboru i ve zdejším Národním divadle či Huse na provázku.

Témata: Martin Havelka