Zemřel Martin Havelka, oznámil v pátek Hřebejk! Pak uváděl věci na pravou míru

Jan Hřebejk 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. října 2020 12:47

Mezi prvními informoval o smrti herce Martina Havelky režisér Jan Hřebejk, který se zmínil o jedné záležitosti, čímž způsobil zmatek. Filmař to pak musel uvádět na pravou míru.

Během uplynulého týdne zemřel po vážné nemoci brněnský herec Martin Havelka (†62). Mezi prvními o jeho úmrtí informoval na sociální síti režisér Jan Hřebejk, který měl možnost s ním několikrát spolupracovat.

Filmař se tehdy zmínil o tom, že měl Havelka při jednom natáčení nezaviněnou autonehodu. Právě kolem toho se v posledních dnech vyrojila spoustu nejasností, které nakonec musel uvádět na pravou míru.

„Prosím, jelikož to někdo pochopil špatně: Když jsem se včera v noci dozvěděl, že Martin Havelka po dlouhé nemoci zemřel, díval jsem se na internet a tam mi to vyhodilo spoustu článků o jeho soudu za nehodu při našem natáčení před 5 lety. Nezavinil ji! Jenom proto jsem to zmínil,“ vysvětloval Hřebejk.

Režisér s Havelkou natočil např. Učitelku nebo Rédla. Herec byl známý především v Brně, kde prošel většinou významných scén, členem souboru byl v Národním divadle i Huse na provázku.

Témata: Jan Hřebejk Martin Havelka