Karel Gott (†80): Trapas s věncem! Prý v tom má prsty prezident!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. října 2020 10:48

Již za pár týdnů má prezident Miloš Zeman udělit Karlu Gottovi in memoriam vyznamenání, hlava státu však nezapomněla ani na výročí skonu slavného zpěváka. Jenže s věncem to nedopadlo úplně dobře.

2. října 2019 se v médiích objevila zpráva, že předcházejícího dne zemřel Karel Gott (†80). Včera tedy uplynul rok od jeho skonu, proto bylo u jeho hrobu na pražských Malvazinkách, kam byl uložen v prosinci, vcelku rušno.

Podle informací webu blesk.cz dorazil také věnec od prezidenta Miloše Zemana, který má v plánu 28. října zpěváka posmrtně vyznamenat. Došlo však k menšímu faux pas. Povolané osoby jej totiž dle očitých svědků položili obráceně.

Zeman v nedávném rozhovoru prozradil, jaký je jeho vztah ke Gottovi. „Já si jeho odkaz připomínám téměř každý den, protože na cédéčku poslouchám jeho skladby. Těch cédéček mám několik, takže je střídám,“ řekl Frekvenci 1.

„Já si vzpomínám, jak mně sám zavolal, poděkoval za blahopřání k osmdesátinám. Velmi se mi líbilo, když v televizi říkal, ať žije pan prezident, to víte, jsem ješitný člověk a od mistra Gotta tohle zalichotilo,“ nechal se slyšet Zeman.

Témata: Karel Gott Miloš Zeman